Malzemeler:
- 130 gram tereyagi
- 115 ml. bal
- 50 gram pudra sekeri
- 1 tatli kasigi karbonat
- Alabildigi kadar un
- 25 gram ceviz
*Kremasi için:
- 50 gram tereyagi
- 2 yemek kasigi süt
- 115 gram pudra sekeri
Hazirlanisi:
1) Tereyagini, bali ve pudra sekerini bir kaba alip karistirin
2) Üzerine karbonati ve unu eleyerek ekleyip yumusak bir hamur elde edin
3) Hamuru 40 esit parcaya bölüp yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
4) Elde etmis oldugunuz toplarin üzerine bir çay bardagiyla bastirip yassi cemberler elde edin
5) Cemberlerin yarisina kiyilmis cevizlerden serpip hafif bastirin ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda 6-8 dakika pisirin
6) Kremasi için oda isisindaki tereyagini pudra sekeriyle karistirin
7) Üzerine süt ekleyip yumusak bir kivam elde edin
8) Kurabiyeler pistikten sonra sogumaya birakin ve aralarina kremasindan sürüp servis edin
NOT: Kurabiyeleri yaptiktan sonra 1 gün beklettiginizde daha lezzetli oluyorlar.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder