Malzemeler:
• 150 gr ricotta
• 200 gr ıspanak
• 1 y.k. tereyağı
• 1 s.b. yoğurt
• 1 ç.b. sıvı yağ
• 1 y.k. margarin
• 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
• 1 t.k. toz șeker
• 1 paket kabartma tozu
• 1 t.k. tuz
• Alabildiği kadar un
Hazirlanisi:
Ispanakları tereyağında biraz soteleyin. Ayrı bir kabın içine ricottayı, yoğurdu, sıvı yağı, margarini, yumurta akını, șekeri, tuzu, sotelenmiș ıspanakları ve kabartma tozunu alıp karıștırın. Alabildiği kadar un ekledikten sonra yumușak bir hamur elde edin. Hamuru 20 eșit parçaya böldükten sonra șekillendirin ve yağlı kağıtla kaplanmıș tepsiye dizin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmıș fırına verin. Poğaçaların üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis edin.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder