30 Mart 2015 Pazartesi

NARLI KISIR

Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 2 adet kirmizi sogan
- 2 adet sivri biber
- 3 adet havuç
- Bir demet maydanoz
- 1 adet (büyük boy) nar
- 3 adet acur tursusu
- 1 y.k. domates salçasi
- 1/2 ç.b. zeytinyagi
- Kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Limon suyu

Hazirlanisi:
Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyip karistirin. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin. Üzerine minik dogranmis tursulari, nar tanelerini ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder