Malzemeler:
- 7 adet yumurta
- 210 gr toz seker
- 35 ml su
- 170 gr un
- 55 gr misir nisastasi
- 1 çay kasigi vanilya özütü
Hazirlanisi:
Ilk olarak ise firininizi 180 dereceye ayarlayin ve isinmaya birakin. Unu ve nisastayi 2 kez eleyin ve kenari alin. Yumurtalarin sarilarini aklarindan ayirin, aklari sekerin yarisi ile kar haline getirin. Ayri bir kabin içinde yumurta sarilarini kalan sekerle rengi acilana kadar çirpin, üzerine suyu ve vanilyayi ekleyip 20 saniye daha karistirin. Elenmis kuru malzemeleri yumurta sarilarina ekleyip homojen bir hamur elde edin. Son olarak yumurta aklarini ekleyip spatula yardimi ile karistirin. Bu asama çok önemlidir, kekinizin kabarmasini saglayacak tek unsur önceden kabartmis oldugunuz yumurta aklaridir. Yumurta aklarinin sönmemesi için katlar gibi hareketler yaparak, asagadan yukariya dogru nazik ve yumusak bir sekilde karistirmaktir. Elde ettiginiz hamuru yaglanmis kek kalibina dökün ve firina verin. Ilk 15 dakika firinin kapagini asla açmayin, aksi taktirde kekiniz söner ve birdaha kabarmaz. Kekiniz pistiginde sogumaya birakin ve ortadan ikiye kesip dilediginiz gibi süsleyin.
Afiyet olsun :)
29 Mart 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder