30 Mart 2015 Pazartesi

ZWITSERS BOERENBROOD (Isviçre köy ekmegi)

Malzemeler:
- 200 gr çavdar unu
- 75 gr kepekli un
- 100 gr beyaz ekmek unu
- 100 ml süt (oda isisinda)
- 100 ml su (oda isisinda)
- 25 gr yas maya
- 1 tatli kasigi deniz tuzu (istege göre daha az bile olabilir)

Hazirlanisi:
1) Un çesitlerini büyük bir kabin içine alip karistirin ve oda isisina gelmesini saglayin
2) Oda isisindaki sütü ve suyu karistirip içine yas mayayi ekleyip karistirin
3) Maya karisimini una ekleyip karistirin
4) Tuzu ilave edin
5) Güzel yogurulmus bir ekmek hamuru elde edin
6) Hamuru top haline getirin, üzerini örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
7) Kabarmis olan hamuru tezgaha alip biraz yogurun
8) 2 esit parçaya bölüp top haline getirin
9) Hamur toplarini önceden yagladiginiz bir kaliba koyun ve üzerini örterek tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
10) Ekmeklerinizin üzerine biraz su yaglayin ve firin telini üzerine koyup ekmeklerinize un serpip sekil verin
11) Önceden isitilmis 200 derecelik firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder