Malzemeler:
• 2 y.k. sıvı yağ
• 1 y.k. margarin
• 1 kupa arpa șehriye
• 2 kupa sıcak su
• 1 y.k. tuzlu sebze çeșnisi
Hazirlanisi:
Bir tavaya sıvı yağ alıp üzerine arpa șehriyelerin 1/3’ini ekleyin. Șehriyeler esmerleșene kadar kavurun ve margarini ekleyin. Kalan șehriyeleri ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzlu sebze çeșnisi ilave ettikten sonra pișmeye bırakın. Șehriyeler suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın. İyice demlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder