Malzemeler:
• 1 s.b. buğday
• 1 avuç nohut
• 1 avuç kuru fasülye
• 1 avuç ceviz
• 1 avuç kuru üzüm
• 1 avuç kuru kayısı
• 1 avuç kuru incir
• 1 avuç fındık
• 1 avuç yer fıstığı
• 2 adet elma
• 5-6 adet karanfil
• 2 adet nar
• 1 s.b. toz șeker
• Su
Hazirlanisi:
Buğdayı, nohutu ve kuru fasülyeyi ayrı ayrı kaplara alıp akșamdan ıslatın. Daha sonra hepsini pișene kadar kaynatın ve buğdayı hașlamıș olduğunuz tencereye alın. Buğdayın suyunu sakın süzmeyin. Üzerine cevizleri, kuru üzümleri, kayısıları, incirleri, fındıkları, yer fıstıklarını, küp küp doğranmıș elmaları, karanfilleri ve șekeri ekleyip tekrar kaynamaya bırakın. Kıvama gelene kadar kaynattıktan sonra altını kapatıp kaselere bölüștürün ve nar ile süsleyin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
NOT: Așurenizin içine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan babaannemize çok tesekkür ediyoruz! *
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder