Malzemeler:
- Yaklasik 6-7 kg kirmizi kapya biberi
- 1 bas ezilmis sarimsak
- 500 gr tuz
- Yarim demet maydanoz
- Yarim demet dereotu
- Istege göre aci biber
*Suyu için:
- 3 litre saf sirke
- 4 y.k. toz seker
- 6 y.k. tuz
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Suyu için bütün malzemeleri derin bir tencereye alip kaynatin
2) Biberleri yikayip bir kaç yerinden kürdanla delin
3) Biberleri kaynayan sirkeye atin, yaklasik 2 dakika pisirin ve pisen biberleri sogumaya birakin
4) Biberler soguduktan sonra bidonun alt kismina dereotu ve maydanoz koyun ve bir kat biber dizin
5) Üzerine 1 y.k. ezilmis sarimsakli tuz karisimindan serpip tekrar maydanoz ve dereotu koyun
6) Biberler bitene kadar bu islemi sirasiyla tekrarlayin
7) Son olarak üzerine sogutulmus biberleri hasladiginiz yagli sirkeyi dökün ve üzerine bir tabak örtüp bidonun agzini hava almayacak sekilde kapatin
NOT: Tursunuzun tüketime hazir hale gelmesi yaklasik 3 hafta kadar sürecektir.
NOT: Biberleri 2'ser dakika haslamaniz yetecektir, kesinlikle yumusayana kadar kaynayan sirkenin içinde birakmayin.
NOT: Bu tarifi yaparken evinizdeki camlari mümkün oldukça açin, çünkü kaynayan sirke agir kokacaktir.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder