Malzemeler:
- 125 gr tereyagi
- 125 gr margarin
- 125 gr pudra sekeri
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 y.k. misir nisastasi
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya sekeri
- 1/2 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
*Üzeri için: pudra sekeri
*Ortasi için: incir marmelati
Hazirlanisi:
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kabin içine alip karistirin. Kabartma tozu ve un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarip 15-20 dakika buzdolabinda bekletin. Unlanmis tezgahta hamuru açip dilediginiz kalipla kesin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin. Elde ettiginiz kurabiyelerin yarisinin orta kismini daha küçük bir kalipla kesin ve önceden isitilmis 175 derecelik firina verin. Altlari pembelestiginde firindan alip sogumaya birakin. Ortasi delik olanlarin üzerine pudra sekeri serpin ve alt kisimlarini olusturacaklara incir marmelati sürüp birlestirin.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder