Malzemeler:
• ½ ç.b. sıvı yağ
• 1 y.k. margarin
• 1 adet büyük soğan
• 2 adet orta boy patates
• 1 kupa bulgur
• 2 kupa sıcak su
• Tuzlu sebze çeșnisi
• Kuru maydanoz
Hazirlanisi:
Tavanın içine sıvı yağ ve margarin alın. Margarin eridikten sonra küp küp kesilmiș soğanı ekleyin ve biraz kavurun. Soğanları kavurduktan sonra patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru ilave ettikten sonra yaklașık 2-3 dakika kavurun ve sıcak suyu koyun. Tuzlu sebze çeșnisi ve kuru maydanozu da kattıktan sonra pișmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatın ve kapağını örtüp demlenmeye alın. Pilavınız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder