30 Mart 2015 Pazartesi

ANNE PASTASI

Mazemeler:
*Kek için:
• 2 adet yumurta
• 1 ç.b. süt
• 1 ç.b. sıvı yağ
• 4 y.k. șeker
• 2 paket vanilya șekeri
• 1 paket kabartma tozu
• Alabildiği kadar un

*Krema için:
• 400 gr mascarpone
• 500 gr labne peyniri
• 5 y.k. pudra șekeri
• 2 damla sari gıda boyası

*Üzeri için:
• Konserve seftali

Hazirlanisi:
Bir kabın içine 2 adet yumurtayı kırın ve biraz çırpın. Daha sonra üzerine sıvı yağını, sütü, șekeri ve vanilya șekerini ilave edin. Son olarak kabartma tozunu ve unu ekleyin. Unu eleyerek katarsanız hamurunuz daha havalı olur. Elde ettiğiniz hamuru yağladığınız bir kek kalıbına veya tepsiye döküp önceden ısıtılmıș fırına verin. Kekiniz piștiğinde soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içine mascarponeyi, labne peynirini, pudra șekerini ve sari gıda boyasını alıp mikserle çırpın. Soğumuș olan kekin üzerine kremayı yayıp dilimlenmis seftalileri dizin. Yaklașık 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

NOT: Üzerine dilediğiniz meyveyi veya reçeli kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder