Malzemeler:
- 1 paket instant maya (kuru maya)
- 1 su bardagi sicak su
- 1 adet büyük boy yumurta
- 3 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi toz seker
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 1 su bardagi kepekli un
- 2,5 su bardagi un
*Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kasigi süt
- Susam
Hazirlanisi:
Unlari, kuru mayayi, tereyagini, yumurtayi, sekeri ve tuzu bir kabin içine alip harmanlayin. Sicak suyu yavasça unun üzerine ekleyin ve yogurmaya baslayin. Yumusak bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika daha unlamis oldugunuz tezgahin üzerinde yogurun. Hamuru tekrar kaba alin ve üzerini örtüp oda sicakliginda mayalanmaya birakin. Hamur 40 dakika mayalandiktan sonra, tezgahiniza biraz un serpip tekrar yogurun ve 10 esit bezeye bölüp sekillendirin. Toplari yagli kagitla kaplanmis tepsinize alin. Bu sekilde tekrar 40 dakika mayalandirdiktan sonra üzerine sütle birlikte çirpmis oldugunuz yumurtayi sürün ve susam ile süsleyip önceden isitilmis 190 derecelik firina verin. Ekmekleriniz bu isida yaklasik 15-17 dakika içerisinde pisecektir. Pisen ekmekleri iyice soguttuktan sonra dilediginiz malzemelerle hazirlayip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
29 Mart 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder