29 Mart 2015 Pazar

IRMIK TATLISI

Malzemeler:
• 4 adet yumurta
• 1 s.b. yoğurt
• 1 s.b. sıvı yağ
• 1 s.b. toz șeker
• 2 paket vanilya șekeri
• 1 paket kabartma tozu
• Alabildiği kadar irmik (kek kıvamında bir hamur olmalı)
• 1 t.k. margarin
• File badem

*Șerbet için:
• 1 kg toz șeker
• 4 s.b. su
• 2 damla limon

Hazirlanisi:
Bir kabın içine yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerine yoğurdu, yağı, toz șekeri, vanilya șekerini ve kabartma tozunu ilave edin. Bütün malzemeleri çırptıktan sonra yavaș yavaș irmik eklemeye bașlayın. Kek kıvamına geldikten sonra margarinle yağlamıș olduğunuz tepsiye dökün. Üzerini file badem ile süsleyin ve fırına verin. O arada șerbeti hazırlayın çünkü șerbet ve tatlı sıcak olmalı. Șerbet için bir tencereye toz șeker, su ve 2 damla limon suyu koyun. Tatlı piștikten sonra istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve șerbeti ekleyin. Șerbet iyice çekene kadar dinlendirin. Üzerini isteğe göre süsledikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)


* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder