30 Mart 2015 Pazartesi

TUZLU KURU PASTA

Malzemeler:
• 125 gr margarin
• 1 ç.b. sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 3 y.k. yoğurt
• 2 adet yumurta (1 adet sarı üzeri için)
• 2 y.k. elma sirkesi
• 3 ç.k. tuz
• Alabildiği kadar un
• Çörek otu

Hazirlanisi:
Bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiș margarini, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtaları, elma sirkesini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Üzerine azar azar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte șekillendirdikten sonra yağlı kağıtla kaplanmıș bir tepsiye alıp üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çörek otu ile süsledikten sonra önceden ısıtılmıș fırına verin ve pișmelerini bekleyin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

NOT: Kuru pastaların üzerine sürdüğünüz yumurta sarısına biraz sıvı yağ ve yoğurt eklerseniz, üzerleri daha fazla kızarır.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder