Malzemeler:
• 1 kg kuru incir
• 1 kase ceviz içi
• 1,5 s.b. toz șeker
• 1 t.k. tarçın
• 1 s.b. su
Hazirlanisi:
İncirleri biraz yumușayana kadar hașlayın, sonra ortalarını açıp içine cevizleri yerleștirin. Cevizler üste gelecek șekilde tencereye dizin. Tarçınla șekeri incirlerin üzerine gezdirin ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık atește pișmesini bekleyin. Șerbeti kalınlașınca tatlınızın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
NOT: İsteğe göre kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder