Malzemeler:
- 4-5 adet havuç
- 1,5 s.b. esmer seker
- 1 s.b. su
- 2 y.k. margarin
- 1 ç.b. iri kiyilmis findik
- 1 paket Maria bisküvi (yulafli bisküvi veya petit beurre bisküvi de olabilir)
*Cezeryeleri bulamak için: hindistan cevizi
Hazirlanisi:
Rendelenmis havuçlari, esmer sekeri ve suyu bir tencereye alip macun kivamina gelene kadar kavurun. Altini kapatip margarini, findiklari ve ufalanmis bisküvileri ilave edin. Kahta kasikla karistirip el isisina gelene kadar bekleyin. Daha sonra yogurarak kivamli bir hamur elde edin (gerekirse biraz daha bisküvi ekleyin). Ceviz büyüklügünde toplar yapip hindistan cevizine bulayin ve en az 1 saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis edin.
NOT: Findik yerine ceviz veya badem de kullanabilirsiniz. Cezeryelerinizi 24 saat beklettikten sonra tüketirseniz, aromasini çok daha yogun hissedebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder