29 Mart 2015 Pazar

BEZELYE CORBASI

Malzemeler:
- 1 adet orta boy sogan
- 3 adet küçük patates
- 1 kase bezelye (250 gr)
- 1 y.k. margarin
- 1 y.k. sivi yag
- 2 s.b. tavuk suyu
- 1 ç.k. karabiber
- 4 s.b. sicak su
- Tuz
- 1 kutu krema (200 ml)

Hazirlanisi:
Margarini, sivi yagi ve dogranmis sogan ve patatesleri bir tencereye alip biraz kavurun. Üzerine bezelyeleri ekleyin, biraz daha kavurun. Daha sonra sicak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve baharatlarla tatlandirip pismeye birakin. Sebzeler yumusadiginda blenderdan geçirin ve kremayi ilave edip tekrar atese alin. Bir tasim kaynadiktan sonra altini kapatip servis edebilirsiniz.

NOT: Bezelyenin tadinin daha yogun olmasini istiyorsaniz, kremayi hiç eklemeyin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder