Malzemeler:
• 3 adet yumurta
• Toz șeker (3 yumurtanın ağırlığında)
• Tereyağı (3 yumurtanın ağırlığında + kalıbı yağlamak için)
• Un (3 yumurtanın ağırlığında + kalıbı unlamak için)
• 2 tutam tuz
• 2 paket vanilya șekeri
Hazirlanisi:
Yumurtaları tarttıktan sonra aynı miktarda tereyağı, un ve șekeri ölçün. Yumurtaların aklarını bir kaba, sarılarını diğer kaba alın. Akların üzerine 1 tutam tuz ekleyip mikserle kar haline getirin. Diğer kabın içindeki yumurta sarılarının üzerine șekeri, vanilya șekerlerini ve 1 tutam tuzu katıp mikserle çırpmaya bașlayın. Beyazlamaya bașladığında eritilmiș tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ilave edip iyice karıștırın. Son olarak bir tahta kașıkla yumurta aklarını diğer hamurun içine katın ve yavașça karıștırın. Hamurun sönmemesi için aynı yönde karıștırmanız önemli. Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine dökün ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.
NOT: 1 adet yumurta yaklasik 50 gram agirligindadir bu da yaklasik 2 yemek kasigi eder.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder