31 Mart 2015 Salı

ETLI IC PILAV

Malzemeler:
• 300 gr hașlanmıș dana eti
• ½ ç.b. sıvı yağ
• 2 y.k. margarin
• 1 kupa pirinç
• 2 adet soğan
• 1 ç.b. kuș üzümü
• 1 ç.b. sari üzüm
• ½ ç.b. çam fıstığı
• 2 kupa sıcak su
• 1 t.k. șeker
• 1 t.k. tarçın
• 1 t.k. yeni bahar
• Tuz
• 1 tutam maydanoz

Hazirlanisi:
Bir tavanın içine sıvı yağ alın ve üzerine küp doğranmıș soğanları ve çam fıstıklarını ekleyin. Yaklașık 3 dakika kavurduktan sonra üzerine margarini, yıkanmıș pirinçleri ve önceden ıslatılmıș üzümlerini ilave edin. Bu malzemeleri yaklașık 5 dakika kavurduktan sonra önceden hașlanmıș etleri ekleyin. 2 dakika daha kavurup sıcak suyu katın. Șeker, tarçın, yeni bahar ve tuz ile tatlandırdıktan sonra pișmeye birakin. Suyunu çektikten sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Pilavin üzerine maydanoz dograyip servis edebilirsiniz.

NOT: Istege göre pilava havuç, bezelye, biber,.. ekleyebilirsiniz. 


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder