Malzemeler:
- 300 gram tel kadayif
- 1,5 s.b. süt
- 1 çay bardagindan 1 parmak eksik ayçiçekyagi
- 1 adet yumurat
- 1 çay kasigi tuz
*Arasi için: beyaz peynir ve ince kiyilmis maydanoz
Hazirlanisi:
1) Kadayiflari ellerinizle kopartin ve üzerine diger malzemeleri ekleyip harmanlayin
2) Harmanladiginiz kadayiflarin yarisini bir teflon tavaya alip yayin
3) Arasi peyniri ve maydanozu serpip kalan kadayiflarla üzerine bastirarak örtün
4) Ocagin altini açip önce harli daha sonra kisik ateste alti kizarana kadar pisirin
5) Alt kismi kizardiktan sonra bir tabak yardimiyla diger tarafini cevirip devam pismeye birakin
6) Iki kismi da pistikten sonra dilimleyip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder