31 Mart 2015 Salı

MANTI

Malzemeler:
*Hamur için:
• 400 gr un
• 4 adet yumurta
• Tuz

*İç harcı için:
• 200 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 4 adet sivri biber
• 1 demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz
• 1 adet yumurta (hamuru birbirine yapıștırmak için)

*Hașlamak için:
• 2 y.k. tuz
• Su

*Üzeri için:
• 1 y.k. margarin
• 2 y.k. sıvı yağ
• 1 y.k. toz kırmızı biber
• 500 gr yoğurt
• Maydanoz

Hazirlanisi:
İșe hamuru hazırlamakla bașlayın. Her 100 gr una 1 adet yumurta ve bir tutam tuz ekleyin. Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın. O arada iç harcını hazırlayın. Kıymaya rendelenmiș soğan, kıyılmıș sivri biber, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun ve bekletin. Daha sonra tekrar hamuru alın ve biraz unladığınız tezgahta açmaya bașlayın. Açtığınız hamurun yarısına nohut büyüklüğünde kıymaları aralıklı șekilde dizin ve çırptığınız 1 adet yumurtayı bir fırça yardımıyla boș kalan yerlere sürün. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın ve parmaklarınızla boș yerlere hafifçe bastırıp kareler halinde kesin. Kestiğiniz kareleri tepsiye dizin ve buzdolabında bekletin. Mantılar beklerken büyük bir tencerede suyunu kaynatmaya bașlayın, içine tuzunu katmayı unutmayın. Su iyice kaynadıktan sonra mantıları içine atın, ara sıra yapıșmasın diye karıștırın. Mantının üzeri için yoğurdu iyice çırpın. Bir tavaya margarin koyup erimeye bırakın, daha sonra içine toz kırmızı biberi ekleyin ve altını kapatın. Mantılar piștikten sonra sunuma geçin. Önce sıcak mantıları derin bir tabağa alın, üzerine yoğurdu ve biberini dökün. Son olarakta maydanozla süslemeyi unutmayın. 


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder