31 Mart 2015 Salı

FOUGASSEBROOD (fougasse ekmegi)

Malzemeler:
*Hamur için:
- 25 gr maya
- 120 ml ilik su
- 1 adet yumurta
- 280 gr un
- 70 gr kepekli un
- 8 gr tuz
- 20 gr toz seker

*Baharat karisimi için:
- 50 gr kurutulmus domates (ince kiyilmis)
- 1 t.k. domates salçasi
- 15 gr zeytinyagi
- 1 dis dövülmüs sarimsak
- 1 t.k. kiyilmis taze sarimsak
- 2 gr anason tozu
- 1 t.k. kuru keklik otu
- 1 t.k. kiyilmis taze feslegen

*Üzeri için:
- Zeytinyagi ve taze kekik

Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini bir kaba alip karistirin. Biraz yogurduktan sonra içine domatesli baharat karisimini ekleyin ve yogurmaya devam edin. Hamuru tekrar bir kaba alip üzerini bir bezle örtüp 60 dakika mayalanmaya birakin.
2) Hamur mayalandiktan sonra 2 esit bezeye bölün, bir merdane yardimiyla oval sekilde açin. 2 ekmegi ayni sekilde yapip önceden yagli kagit ile kapladiginiz tepsiye yerlestirin.
3) Tam ortalarina uzunca birer kesik atin. Yanlarina da yelpaze sekli gibi kesikler atin (fotografta görüldügü gibi). Tepsinin üzerini örtüp tekrar 60 dakika mayalanmaya birakin.
4) Ekmekleri önceden 220 derecede isitilmis firinda 10 dakika kadar pisirin. Firindan çikarir çikarmaz üzerlerine fazla olmayacak sekilde taze kekikli yag sürün.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder