Malzemeler:
• ½ s.b. kabuksuz badem
• 1 kupa pirinç
• 2 kupa sıcak su
• 2 y.k. margarin
• 3 y.k. sıvı yağ
• 1 adet kesme șeker
• Tuz
• 2 damla limon suyu
Hazirlanisi:
Bademleri sıvı yağda pembeleșmeyene kadar kavurun, daha sonra margarini ekleyin ve erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin. Yaklașık 3-5 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu, kesme șekeri, tuzu ve limon suyunu ekleyip pișmeye bırakın. Pilav piștikten sonra yaklașık 30 dakika dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder