29 Mart 2015 Pazar

KARNEMELKBROOD (yayik ayranli ekmek)

Malzemeler:
- 400 gr tam bugday unu
- 100 gr dört mevsim unu (+ üzeri için bir miktar ekstra)
- 25 gr yas maya
- 160 gr oda isisinda su
- 130 gr yayik ayran (az tuzlu)
- 25 gr tereyagi
- Tuz (istege göre)

Hazirlanisi:
1) Büyük bir kabin içine iki çesit unu alip ortasini açip yas mayayi didikleyin
2) Üzerine oda isisindaki su ve ayrani ilave edip karistirin
3) Son olarakta tereyagini ve istege göre tuzu ekleyip hamuru iyice yogurun
4) Top haline getirdiginiz ekmek hamurunu tepsiye alip üzerini örtün ve 40 dakika kadar mayalanmaya birakin
5) Mayalanan hamuru tezgahiniza alip içindeki havayi alin ve 2 esit parçaya bölün
6) 2 esit parçayi toplar haline getirin ve önceden yaglamis oldugunuz kalibin içine koyup üzerini islatin ve dört mevsim ununa batirip yine 40 dakika kadar mayalanmaya birakin
7) Firininizi 220 derecede isitin
8) Mayalanan ekmegi firina atmadan önce üzerine bir biçak yardimiyla bir çizik atin
9) Ekmeginizi yaklasik 20 - 25 dakika pisirin


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder