Malzemeler:
• 200 gr tereyağı
• ½ s.b. yoğurt
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 adet yumurta akı
• 1 t.k. tuz
• 1 t.k. șeker
• 1 y.k. mahlep
• 1 paket kabartma tozu
• Alabildiği kadar un
Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 adet yumurta akı
• Susam
• Çörek otu
Hazirlanisi:
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kabın içine alıp çırpmaya bașlayın. Üzerine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve șekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta akını ayrı bir kabın içinde hafif köpürttükten sonra tereyağının içine ekleyin ve karıștırın. Mahlepi, kabartma tozunu ve yavaș yavaș unu ekleyerek hafif sert bir hamur elde edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölün ve kurșun kalem kadar ince sosisler elde edin. Uçlarını birleștirip yarısını yumurta akına bulayıp susama batırın. Diğer yarısını yağlı kağıtla kaplanmıș tepsiye dizip yumurta sarısını sürün ve çörek otu ile süsleyin. Kandil simitlerinizi önceden ısıtılmıș fırına (180°C) verdikten sonra pișmelerini bekleyin ve ılık servis edin.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder