Malzemeler:
• 3 s.b. un
• 1 paket kuru maya
• 2 y.k. sıvı yağ
• ½ ç.k. tuz
• 1 adet yumurta
• 1 t.k. toz șeker
• 2 paket vanilya șekeri
• Ilık su
• Kızartmak için sıvı yağ
*Șerbet için:
• 3 s.b. toz șeker
• 3.5 s.b. su
• 1 y.k. limon suyu
Hazirlanisi:
Bir kabın içine șekeri, kuru mayayı ve yaklașık 1 çay bardağı kadar ılık suyu ilave edip mayalanmasını bekleyin. Bu mayanın üzerine unu, sıvı yağı, yumurtayı, vanilya șekerlerini ve tuzu ekledikten sonra yoğurmaya bașlayın. Üzerine yavaș yavaș ılık su ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken șerbeti hazırlayın. Șerbet için bir tencereye toz șekeri, suyu ve limon suyunu alıp kaynatın. Șerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Lokmalar sıcak, șerbet soğuk olmalı. Șerbet soğuduktan sonra lokmaları kızartmaya bașlayabilirsiniz. Bu așamada eldiven kullanmanız size kolaylık sağlayacaktır. Lokmaları kızartıp șerbete alın ve biraz beklettikten sonra sıcak sıcak servis edin.
NOT: Eğer lokmaları șerbetin içinde çok bekletirseniz yumușar ve șișerler, bu da yerken pek hoș olmayabilir.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder