Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 95 gram eritilmis tereyagi
- 2 paket vanilya sekeri
- 113 gram toz seker
- 125 gram un
- 1/2 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1 cay kasigi karbonat
- 2 adet elma
- 3 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi tarcin
Hazirlanisi:
Yumurtalarin sarilarini ayri, aklarini ayri bir kaba alin. Yumurta aklarini mikserle kar haline getirip buzdolabinda bekletin. Diger kabin içindeki sarilarin üzerine toz sekeri ve vanilya sekerlerini döküp beyazliyana kadar çirpin. Daha sonra üzerine elenmis unu, tuzu, kabartma tozunu ve karbonati ekleyip karistirin. Önceden eritilmis tereyagini ekleyip kalin bir kamur elde edin. Son olarak bir spatulayla kar haline getirilmis yumurta aklarini ekleyip hamuru katlayarak karistirin ve yaglanmis kek kalibina alin. Elmalari soyup ay seklinde kesin ve bir kaba alin. Üzerine 1,5 yemek kasigi sekeri ve yarim yemek kasigi tarcini ekleyip harmanlayin. Elmalari kek hamurunun üzerine dizin ve kalan sekerli karcini serpin. Kekinizi önceden isitilmis 175 derecelik firinda yaklasik 35-45 dakika pisirin.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder