30 Mart 2015 Pazartesi

BOTERKOEK ZONDER ROZIJNEN (Fransizlarin ve Belçikalilarin kahvenin yaninda veya sabah kahvaltida tükettikleri, her firinda bulunabilecek kruvasanlarin farkli bir modelidir)

Malzemeler:
- 500 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 30 gr yas maya
- 210 ml su (oda isisinda)
- 50 gr tereyagi (oda isisinda)
- 1/2 t.k. tuz
- 175 gr pastacilik yagi veya tur yagi

*Tamamlamak için:
- 1 adet çirpilmis yumurta
- 150 gr toz seker
- 150 ml su
- Bal

Hazirlanisi:
1) Malzemeleri bir kabin içine alip mayali bir hamur elde edin (ekmek hamuru gibi)
2) Hamuru 2 cm kalinliginda bir dikdörtgen seklinde açin
3) Pastacilik yagini ince parçalara kesip hamurun 2/3 parçasini bu yag ile kaplayin
4) Hamuru 3'e katlayip 45 derece çevirin ( = 3'lü 1 tur)
5) Hamuru tekrar 1 cm inceliginde bir dikdörtgen seklinde açin ve arka arkaya 2 kere 3'er tur yapin, her turdan sonra 45 derece çevirmeyi unutmayin
6) Hamuru streç filme sarip yaklasik 15 dakika kadar buzdolabinda dinlenmeye birakin
7) Buzdolabindan çikardiginiz hamuru tekrar 1 cm inceliginde bir dikdörtgen seklinde açin 
8) Hamura tekrar 3'lü 1 tur verip 45 derece çevirin ve 1 cm inceliginde bir dikdörtgen açin, enini mümkünse 30 cm kadar uzatin
9) Hamurdan eni 7 cm, boyu ise 10 cm olacak sekilde parçalar kesin
10) Kestiginiz parçalari sekillendirin ve 1 - 1,5 saat kadar yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisinde üzerini örtüp mayalanmaya birakin
11) Hamurlari firina vermeden önce üzerine çirpilmis yumurta sürün ve 200 derecelik firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin
12) Serbeti için toz sekeri, suyu ve bali kaynatin
13) Cörekleriniz pistiginde bir firçayla üzerlerine yaptiginiz serbetten sürüp kurumasi için tekrar firina verin (1 dakika kadar firinda tutmaniz yetecektir)


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder