Malzemeler:
• 5-6 adet patates
• 1 s.b. ince bulgur
• 1 s.b. sıcak su
• 1 ç.b. zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 3 adet sivri biber
• 1 tutam maydanoz
• 2 adet limon suyu
• 1 y.k. pul biber
• Karabiber
• Tuz
Hazirlanisi:
Patatesleri önceden hașlayıp püre haline getirin. Bulguru bir tencereye alın ve sıcak suyla ıslatıp șișmeye bırakın. Ayrı bir tavaya zeytinyağını, soğanı ve biberleri doğrayıp kavurun. Patatesler, bulgurlar ve soğanlı harç soğuduktan sonra bütün malzemeleri bir kabın içine alıp yoğurmaya bașlayın. Tuzunu ve ekșisini kontrol ettikten sonra șekillendirip servis edin.
Afiyet olsun :)
29 Mart 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder