30 Mart 2015 Pazartesi

GNOCCHI (niyoki)

Malzemeler:
*Hamur için:
• 500 gr hașlanmıș patates
• 250 gr un
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 t.k. muskat cevizi
• 1 t.k. tuz + 2 y.k. tuz
• Sıcak su

*Sos için:
• 3 adet domates
• 1 adet soğan
• 1 y.k. sıvı yağ
• 1 y.k. margarin
• 1 y.k. domates salçası
• 3 s.b. sıcak su
• 1 t.k. kekik
• 1 t.k. fesleğen
• 1 tutam kıyılmıș maydanoz
• Karabiber
• Tuz

*Üzeri için:
• Rende kașar peynir

Hazirlanisi:
Sos için bir tavaya sıvı yağ ve margarin alın. Margarin eridikten sonra soğanı ekleyin ve biraz kavurun. Daha sonra domatesleri, domates salçasını ve sıcak suyu ilave edip pișmeye bırakın. Soğanlar ve domatesler piștikten sonra blendırdan geçirin ve tekrar ateșe alın. Üzerine kekiği, fesleğeni, kıyılmıș maydanozu, karabiberi ve tuzu da kattıktan sonra yaklașık 5 dakika daha kaynatın. Hamur için bir kabın içine hașlanmıș patatesleri alıp ezin. İyice ezdikten sonra üzerine unu, yumurta sarısını muskat cevizini ve tuzu ekleyin. Yumușak bir hamur elde ettikten sonra hamuru parçalara bölün ve unlanmıș tezgahınızda uzun ince bir yılan haline getirin. Daha sonra bir bıçak yardımıyla parçalara bölün ve makarna hașlar gibi tuzlu sıcak suyun içine atın. Ara sıra karıștırmayı unutmayın ki birbirlerine yapıșmasınlar. Gnocchiler piștikten sonra servis tabağına alın ve üzerine sosunu ilave edin. Biraz kașar peyniriyle süsledikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder