30 Mart 2015 Pazartesi

KAYMAÇİNA (Rumeli yöresine ait bol yumurtali sütlü bir tatli, Fransizlarin crème brûlée'sine de benzer)

Malzemeler:
• 1 litre süt
• 7 adet yumurta
• 1 s.b. șeker
• 2 paket vanilya șekeri

Hazırlanıșı:
Sütü bir tencereye alıp ılıtın. Ayrı bir kabın içine yumurtaları, șekeri ve vanilya șekerlerini alıp mikserle çırpın. Süt hafif ılındığında yumurtalı harcı yavaș yavaș içine ekleyip çırpmaya devam edin. Elde etmiș olduğunuz bu karıșımı bir tepsiye döküp 2 saat 140 derecede pișirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)


* Tarifini bizimle paylasan Aysel ablaya çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder