Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 1 s.b. süt
• 1 ç.b. sıvı yağ + kek kalıbını yağlamak için
• 4 y.k. șeker
• 2 paket vanilya șekeri
• 1 ç.b. ince çekilmiș ceviz
• 1 küçük kase hurma
• 1 küçük kase kuru incir
• 1 küçük kase kuru kayısı
• 1 paket kabartma tozu
• Alabildiği kadar un
*Süslemek için:
• Dondurma
• Akçaağaç șurubu
Hazirlanisi:
Yumurtaları, sütü, sıvı yağını, șekeri ve vanilya șekerlerini bir kabın içine alıp çırpmaya bașlayın. İnce çekilmiș cevizi, doğranmıș hurmaları, incirleri, kayısıları, kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu ekleyip kıvamlı bir hamur elde edin. Yağlanmıș kek kalıbına hamuru döktükten sonra önceden ısıtılmıș fırına verin. Kekiniz piștikten sonra soğumaya bırakın. Dondurma ve akçaağaç șurubu ile servis edin.
Afiyet olsun :)
29 Mart 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder