30 Mart 2015 Pazartesi

ARNAVUT USULÜ ŞEKERPARE

Malzemeler:
*Hamuru için:
- 6 adet yumurta sarısı
- 1 adet bütün yumurta
- 500 gr tereyağı veya margarin
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 1 kg kadar)
- 1 y.k. toz şeker

*Şerbeti için:
- 4 s.b. toz şeker
- 3 s.b. su
- 1 y.k. vanilya şekeri (isteğe göre)
- 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Hamura başlamadan önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Daha sonra 500 gr unu bir kabın içine alıp havuz açın. İçine yumurtaları, şekeri ve yağı alıp yoğurmaya başlayın. Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak helva kıvamında bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru iyice yoğurun (ortalama yarım saat kadar). Ceviz büyüklüğünde bezelere bölüp yuvarlayın, tepsiye dizin ve üzerlerine bir pizza bıçağıyla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğumuş şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin.

NOT: Şekerpareyi 1 gece dinlendirip sonra tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan anneannemize çok tesekkür ediyoruz! *

3 yorum:

  1. Tarif tam anlamıyla harika. Babaannemin yaptığı lezzeti aldım. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Tam Tutan ve baklava tadında bir tarif teşekkürler

    YanıtlaSil