30 Mart 2015 Pazartesi

HAVVA'S MINI BREADS

Malzemeler:
- 450 gram un
- 1 çay kasigi tuz
- 7 gram kuru maya
- 1 çay kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 350 ml ilik su

*Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- Susam, cörek otu,...

Hazirlanisi:
Bütün malzemeleri bir kabin içine alip yogurun. Yumusak bir hamur elde ettikten sonra unlanmis tezgahta yaklasik 5-7 dakika daha yogurun ve tekrar kabina alip 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin. Daha sonra hamuru tekrar yogurup 10 adet bezeye bölün ve yuvarlayip tepsiye dizin. Üzerlerini tekrar örtüp 30 dakika daha mayalandirin. Son olarak mayalanmis ekmeklerin üzerine çirpilmis yumurtayi sürün ve susam veya cörek otu serpip önceden isitilmis 220 derecelik firinda 10-15 dakika pisirin. 


Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Yorum Gönder