30 Mart 2015 Pazartesi

ICLI KÖFTE BÖREGI

Malzemeler:
- 150 gram dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet rendelenmis havuç
- 1/2 ç.b. aycicekyagi
- 5 adet yufka
- 1/2 s.b. ince bulgur (önceden islat)
- 1/2 s.b. ceviz + findik karisimi
- 1/2 s.b. kuru üzüm
- 1 t.k. kekik
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. tuz
- 1 t.k. aci pul biber
- 2 adet yumurta
- 1 yemek tabagi galeta unu
- Kizartmak için aycicekyagi

Hazirlanisi:
Sogani, kiymayi ve rendelenmis havuçlari yagda kavurun. Atesten aldiktan sonra üzerine bulguru, iri kiyilmis cevizleri, findiklari ve baharatlari ekleyip karistirin. Yufkalari 8'e böldükten sonra 1 yufkayi alin ve üzerine fircayla su sürüp diger 1 yufkayi örtün. Yufkalar birbirine yapistiginda orta kismina kiymali harçtan koyup sarin ve son kismini tekrar suyla islatip yapistirin. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra yagi atese alin ve isinmasini bekleyin. Hazirladiginiz börekleri önce cirpismis yumurtaya batirin ve daha sonra galeta ununa bulayip kizgin yagda kizartin. Sicak servis edin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder