30 Mart 2015 Pazartesi

EV YAPIMI TEREYAGI (yaklasik 200 gr)

Malzemeler:
- 500 ml krema (süt kremasi)
- Istege göre 1 ç.k. tuz

Hazirlanisi:
Soguk kremayi bir çirpma kabina alip yüksek devirde çirpmaya baslayin. Krema önce krem santi haline gelecek, daha sonra sütü ve yagi ayrilmaya baslayacak. Yag sütten tamamen ayrildiktan sonra bir süzgeçten geçirip istege göre üzerine tuz serpip bir kasik yardimiyla bir top haline getirmeye çalisin. Sütü tamamen süzüldükten sonra istediginiz sekilde servis edebilirsiniz.

NOT: Tarifi video seklinde Facebook sayfamizda bulabilirsiniz.

NOT: Kremadan kalan sütü atmayip dilediginiz bir tarif için kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder