Malzemeler:
• 2 y.k. margarin
• 3 y.k. sıvı yağ
• 1 s.b. un
• 1 ç.b. kırılmıș fındık
• 1,5 s.b. su
• ½ s.b. pekmez
• 2 paket vanilya șekeri
• 4 y.k. toz șeker
Hazirlanisi:
Bir teflon tavanın içine margarini ve sıvı yağını alın. Üzerine unu ekleyin ve kavurmaya bașlayın. Ayrı bir yerde suyu, pekmezi, vanilya șekerlerini ve toz șekerini kaynatın. Un rengini aldığında iri kırılmıș fındıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Sulu pekmezide ilave ettikten sonra hızla karıștırarak helvanızın kıvama gelmesini bekleyin. Bu ișlemi yaparken dikkatli olun yanmayın. Kıvamını aldıktan sonra altını kapatın ve dilediğiniz șekli verin. İsteğe göre sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder