30 Mart 2015 Pazartesi

NAR RECELI

Malzemeler:
- 1 litre nar suyu (taze)
- 500 gram pektinli seker
- 2 damla limon suyu

Hazirlanisi:
Nar suyu elde etmek için narlari ayiklayin ve robottan gecirip süzgece alin. Suyu tamamen süzüldükten sonra 1 litreyi ölçüp tencereye alin ve üzerine pektinli sekeri ilave edin. Reçeliniz kaynamaya baslayana kadar karistirin. Kaynama noktasina geldiginda yaklasik 4 dakika daha kaynatin ve reçel testini yapin. Reçel testi için 1 cay kasigina reçelden alip soguk tabaga damlatin. Tabagi yamuk tuttugunuzda damla sabit kaliyorsa reçeliniz olmus demektir, eger kalmiyorsa 1-2 dakika daha kaynatin. Reçeliniz oldugunda steril kavanozlara doldurup ters çevirin ve yaklasik 5 dakika böyle bekletin. Daha sonra tekrar kavanozlari düzletip oda isisinda sogumaya birakin. 


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder