Malzemeler:
• 1 adet tavuk
• 1 adet büyük soğan
• 1 s.b. soya sosu
• 2 s.b. su
• 1 y.k. tavuk baharatı
• 1 y.k. köri
• 1 t.k. kırmızı toz biber
• 100 gr tereyağı
• Karabiber
Hazirlanisi:
Tavuğu iyice temizledikten sonra bir tepsiye oturtun ve ayrı bir kabın içinde sos hazırlamaya bașlayın. Sos için soya sosunu, suyu, tavuk baharatını, köriyi, kırmızı toz biberini ve karabiberini karıștırın. Mümkünse parça parça kesmiș olduğunuz tereyağını tavuğun derisinin altına sürün ve bir parça iple ayaklarını bağlamayı unutmayın. Eğer bu mümkün değilse, derinin üzerinede sürebilirsiniz. Daha sonra hazırlamıș olduğunuz sosu dökün ve doğranmıș soğanları ekleyin. Fırına verdikten sonra ara sıra kașıkla sosundan alıp üzerine gezdirin. Tavuğun piștiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.
NOT: İsteğe göre fırına vermeden önce tavuğun yanına sebzelerde ekleyebilirsiniz.
NOT: Aynı malzemeleri hindide de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder