30 Mart 2015 Pazartesi

KURABIYE HAMURU

Malzemeler:
- 200 gr tereyağı 
- 100 gr toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 adet yumurta sarısı
- 320 gr un
- Bir çimdik tuz
- Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı + biraz süt

Hazırlanışı:
Bir kabın içine bütün malzemeleri alıp yumuşak bit hamur elde edin ve oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş hamuru merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açtıktan sonra dilediğiniz gibi şekillendirip yağlı kağıtla kaplı bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip 10 - 12 dakika pişirin. Pişirdikten sonra soğumaya bırakın.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder