Malzemeler:
*Tart hamuru için:
- 125 gr tereyagi
- 125 gr toz seker
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 3 gr tuz
- 1 adet yumurta
- 250 gr un + açmak için
- 10 gr kabartma tozu
*Iç harci için:
- 100 gr toz seker
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 40 gr tereyagi (eritilmis)
- 2 adet yumurta + 1 adet yumurta sarisi
- 30 gr misir nisastasi
- 100 gr badem ezmesi
- 1 kg elma (500 gr kirmizi + 500 gr yesil)
Hazirlanisi:
Tart tabani için bütün malzemeleri bir kabin içine alip yogurun. Kurabiye kivamina geldiginde hamuru streç folyoya sarip 2 saat buzdolabinda dinlendirin. Iç harci için sekeri, vanilyayi, eritilmis tereyagini, yumurtalari ve nisastayi bir kaba alip çirpin. Harcin içinde hiçbir sekilde pütür kalmamali. Son olarak elmalari soyup temizleyin ve minik küpler halinde dograyin. Dinlenmis hamuru unlanmis tezgahta kalibinizin büyüklügünde açin (yaklasik 24 cm). Önceden yagladiginiz kaliba hamuru yerlestirin ve kenarlarinda kalan fazla hamurlari kesin. Daha sonra ayni sekilde badem ezmesini acin ve tart hamurunun üzerine yerlestirin. Dogramis oldugunuz elmalari tepeleme olucak sekilde yayin ve sosu üzerine gezdirip önceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 1 saat pisirin. Pistiginden emin olmadan tartinizi firindan cikarmayin.
NOT: Parlak bir görüntü elde etmek için tart firindan çikar çikmaz üzerine sicak kayisi reçeli sürün.
NOT: Tart iyice soguduktan sonra servis edin.
NOT: 1 gün dinlendirdikten sonra daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun :)
31 Mart 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder