30 Mart 2015 Pazartesi

BÜKME

Malzemeler:
*Hamur için:
• 1 kg un
• 1 y.k. tuz
• Alabildiği kadar ılık su

• 2 s.b. sıvı yağ
• 1 ç.b. toz hașhaș

*İçi için:
• 500 gr yeșil mercimek
• 1 adet soğan
• 2 y.k. sıvı yağ
• Tuz
• Sıcak su

Hazirlanisi:
Mercimekleri bir tencereye alıp pișene kadar tuzlu suda hașlayın. Daha sonra bir tavaya sıvı yağ alıp üzerine küp küp doğranmıș soğanı ekleyip kavurun. Hafif kavurduktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. O arada hamuru hazırlamaya bașlayın. Hamur için bir kabın içine un ve tuz alın. Üzerine yavaș yavaș ılık su eklemeye bașlayın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Elde etmiș olduğunuz hamuru 10 adet bezeye bölün ve yuvarlayıp bir kenara alın. İlk bezeyi alıp unlanmıș tezgahta merdane yardımıyla açın. Üzerine sıvı yağ ve hașhaș karıșımını sürün ve iki kenarını alıp ortasına gelecek șekilde katlayın. Katlanmıș kısımlarına tekrar hașhașlı yağ sürün ve diğer uçlarınıda orta kısmına doğru katlayıp bir kare elde edin. Bütün bezeleri bu șekilde yaptıktan sonra her bir kareyi alıp ortadan bölün. Kalan yarısını merdaneyle açın ve tekrar ikiye bölün. Her bir parçanın ortasına mercimekli harçtan koyup kenarlarını ortaya gelecek șekilde kıvırıp tepsiye dizin. Bütün hamurları bu șekilde yaptıktan sonra üzerlerine tekrar hașhașlı yağdan gezdirip fırına verin ve pișmelerini bekleyin. Börekleriniz piștikten sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder