29 Mart 2015 Pazar

PAELLA

Malzemeler:
*Butlar için:
• 3 adet tavuk butu
• 1 t.k. köri
• Kara biber
• Tuz
• Hașlamak için su
• Kızartmak için sıvı yağ

*Paella için:
• 1 y.k. margarin
• 2 y.k. sıvı yağ
• 1 kupa pirinç
• 1+ ¼ kupa tavuk suyu
• 1 kupa sıcak su
• 1 adet havuç
• 1 kase bezelye
• 1 adet soğan
• 1 adet sivri biber
• 1 ç.k. safran
• Tuz

Hazirlanisi:
Butları derilerinden ayırıp bir tencereye alın ve hașlamaya bırakın. İyice hașlandıktan sonra sudan alıp dinlendirin. Butları hașlamıș olduğunuz suyu atmayın, pilavınızda kullanın. Pilav için bir tavaya margarin ve sıvı yağ alın. Margarin eridikten sonra küp küp doğranmıș soğanı, havucu, sivri biberi ve bezelyeleri alın. Biraz kavurduktan sonra pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve sıcak suyuda ekledikten sonra safranı ve tuzu katıp pișirin. Pilavınız piștikten sonra kapağını örtüp demlenmeye bırakın. O arada hașlanmıș butlarıda köri, karabiber ve tuz serpip yağda biraz kızartın. Pilav iyice demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine butları dizip servis edebilirsiniz.

NOT: Safran yerine kurkuma veya zedeçal kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder