29 Mart 2015 Pazar

BAYRAM CORBASI

Malzemeler:
• 100 gr kıyma
• 2 y.k. sıvı yağ
• 1 ç.b. pirinç
• 3 s.b. sıcak su
• 2 s.b. tavuk suyu
• 2 y.k. un
• Tuz
• 1 y.k. margarin

Hazırlanışı:
Bir tencereye sıvı yağ alıp kıymayı kavurun. Sıcak suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya bașladığında pirinçleri ve tuzu katıp 15 dakika daha kaynatın. Bir kabın içinde unu suyla sulandırıp yavaș yavaș çorbanın içine ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Son olarak ayrı bir tavanın içine margarin alıp pembeleșmesini bekleyin ve çorbaya katın. Biraz karıștırdıktan sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)


* Tarifini bizimle paylasan halamiza çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder