29 Mart 2015 Pazar

POMPOENBROOD (balkabakli ekmek)

Malzemeler:
- 220 gr balkabagi püresi (önceden hazirlanmis ve ilitilmis)
- 300 gr un
- 20 gr yas maya
- 30 gr tereyagi
- 8 gr tuz
- 8 gr seker

*Balkabagi püresi için:
- 1/4 kabak (mümkünse butternut çinsi)
- 1 çay kasigi tuz
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 adet ögütülmüs defne yapragi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay bardagi süt

Hazirlanisi:
Kabak püresi için kabagi soyup temizleyin. Minik küplere bölüp tencereye alin ve üzerine sütü ve baharatlari ekleyip kisik ateste üzeri kapali bir sekilde pisirin. Kabaklar yumusadiginda blenderdan gecirin ve ilinmaya birakin. Kabaklar ilindiktan sonra bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun. Yumusak bir hamur elde ettikten sonra oda sicakliginda 40 dakika mayalanmaya birakin. Mayalandiktan sonra 50 gramlik bezelere bölün ve yuvarlayip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin. Bu sekilde tekrar 40 dakika mayalandirin ve daha sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda 15 dakika pisirin. Ekmekleriniz pistikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder