Malzemeler:
• 6 adet orta boy portakalın kabuğu
• 3 adet portakal içi
• 3 s.b. toz șeker
• 1,5 s.b. su
• 2 paket vanilya șekeri
• ¼ adet limonun suyu
Hazirlanisi:
Reçeli yapmaya portakalların kabuklarını ayırmakla bașlayın. Ayırdığınız kabukların beyaz kısımlarını döner keser gibi kesip alın. Kalan kabukları ince șeritler halinde kesin ve bol suyla kaynatın. İlk suyuyla yaklașık 10-15 dakika kaynadıktan sonra süzün. Bu ișlemi 2 defa tekrarlayın. İkinci kaynatımda süreyi 20 dakikaya çıkarın. O arada 3 adet portakal içini küp küp kesin ve kenara alın. Son suyunu süzdükten sonra tencereye șekeri, vanilya șekerini ve suyu ekleyin. Kaynamaya bașladığında içine portakalın içini, kabukları ve limonu ekleyin. Herșeyi ekledikten sonra kaynamaya bırakın, arada kontrol etmeyi unutmayın. Suyunu iyice çektikten sonra hafif kalınlașmaya bașlayacaktır. İstediğiniz kalınlığa ulaștığında altını kapatın ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra buzdolabına koyun, kıvamını bulsun.
NOT: Portakal kabuklarını 1 veya 2 gün önceden bir su dolu kutuda bekletirseniz, beyaz kısmını kesmek çok daha kolay olacaktır ve o acımsı tadı neredeyse hiç kalmayacaktır.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder