Malzemeler:
- 1 paket milföy
- 3 adet elma
- 1 tatli kasigi tereyagi
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 çay kasigi tarçin
- 1 çay bardagi kuru üzüm
- Istege göre 1 yemek kasigi rum
*Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi dekor seker veya toz seker
Hazirlanisi:
Elmalari soyup iri küpler seklinde dograyin ve tereyaginda kavurun. Elmalar hafif yumusadiginda atesten alin ve üzerine vanilya sekerini, toz sekerini, tarcini ve kuru üzümlerini ekleyip karistirin. Harç soguduktan sonra milföylerden bir kurabiye kalibiyla yuvarlaklar kesin ve harci bölüstürün. Milföyleri kapatip catalla kenarlarini bastirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin. Üzerine çirpilmis bir yumurtayi 2 kez sürün ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda 25 dakika pisirin. Hamurlarin üst ve alt kisimlari kizardiginda firindan alip tekrar yumurta sürün ve seker serpip 1 dakika daha pisirin. Elmali milföyleri firindan cikartip sogumaya birakin.
Afiyet olsun :)
29 Mart 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder